Megbombázták Nyú Jorkot az oroszok, hárman meghaltak

háború
2022 április 28., 14:21

Ellenséges légitámadás érte a Doneck megyei Nyú Jorkot, hárman életüket vesztették, hárman megsebesültek. Erről Pavlo Kirilenko, a megyei katonai közigazgatás parancsnoka számolt be a Telegramon. Valamennyi áldozat civil volt.

„Az orosz rakéták ipari övezetbe és lakónegyedbe csapódtak – számolt be róla Kirilenko. – Legalább 9 családi ház megsérült, de a rombolás pontos mértékének meghatározása még tart.”

photo_camera Romok Nyú Jorkban az orosz rakétatámadás után
Fotó: Pavlo Kirilenko/Telegram

Az ellenség folyamatosan polgári célpontokat támad, állította a parancsnok, hozzátéve, a háborús bűncselekményeket kivétel nélkül alaposan dokumentálják, a tettesek felelősségre vonása nem maradhat el.

A Doneck megyei Nyú Jorkot II. Katalin orosz cárnő által betelepített mennoniták alapították, akiket a szovjethatalom idején, a múlt század 30-as éveiben a Távol-Keletre deportáltak, ám később visszatérhettek otthonaikba. A helységet 1951-ben Novgorodszkojéra keresztelték át, és csak 2011 nyarán kapta vissza a Nyú Jork nevet az ukrán parlament döntése nyomán. A település lakóinak száma a háború előtt meghaladta a 10 ezret.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.