Aznap lőttek ki két rakétát az oroszok Kijevre, amikor ott volt az ENSZ-főtitkár

háború
2022 április 28., 20:42
comments 14

António Guterres ENSZ-főtitkár szerdán még Vlagyimir Putyinnal tárgyalt Moszkvában, másnapó Kijevbe utazott. Az orosz hadsereg pont ezen a napon lőtt ki két cirkálórakétát az ukrán főváros nyugati részére, amit a Guardian szerint nehéz nem Putyin gúnyolódó gesztusaként értékelni. A jelentések szerint az egyik rakétát leszedte az ukrán légvédelem, a másik a városközpont közelében csapódott be.

photo_camera Antonio Guterres a Kijevhez közeli Irpinyben Fotó: GLEB GARANICH/REUTERS

Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó szerint ez olyan, mintha képeslap érkezett volna Moszkvából.

link Forrás

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter úgy értékelte, hogy ezzel a támadással az oroszok az ENSZ-főtitkár és a világ biztonságát veszélyeztették.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.