Karácsony: Budapest közvetlenül kap majd támogatást az Európai Bizottságtól

április 29., péntek 6:09
3

Hatalmas siker és egyben lehetőség: az Európai Bizottság kiemelten fogja támogatni Budapestet a 2030-as klímacél elérésének az érdekében - írja Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

Bejegyzése szerint a A Bizottság 100 európai várost választott ki klímasemleges és okos városok programjába, amelybe 3 magyar város került be: Miskolc, Pécs és Budapest. A programban "kísérleti és innovációs központokká" teszik majd ezt a 100 várost, "amelyek jó példáit és gyakorlatait valamennyi európai város átveheti, hogy legkésőbb 2050-ig minden város klímasemleges legyen az Unióban".

Az Európai Bizottság összesen 360 millió eurót költ erre a programra, bár hogy ebből mennyi jut Budapestnek, az nem derül ki a főpolgármester bejegyzéséből.Karácsony szerint a programot nem felülről, "Brüsszelből" irányítják majd, a városoknak kell kidolgozniuk a klímavárosi szerződéseket, amelyekben szerepelniük kell a részletes koncepciónak arról, hogyan lehet 2030-ra klímasemleges az adott város.

"Mi mindent meg is fogunk tenni, de kérjük a magyar kormány támogatását, együttműködését is, mert csak közösen sikerülhet!" - zárja bejegyzését a főpolgármester.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt