Karácsony kétli, hogy egy másik miniszterelnök-jelölttel más eredményt értek volna el

POLITIKA
2022 április 29., 18:02
comments 5

Én azt azért erősen kétlem, hogy ha bárki más lett volna a miniszterelnök-jelölt, akkor érdemben más eredmény van”- mondta Karácsony Gergely az Inforádióban arra a kérdésre, hogy visszanézve jó döntés volt-e visszalépni Márki-Zay Péter javára az előválasztáson. A főpolgármester azt mondta, ilyenkor utólag mindenki nagyon okos, de ő nem akar beiratkozni ebbe a kategóriába.

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Úgy látja, az ellenzék számára a legnagyobb kockázatot az jelentette, ha „az ellenzék beleszorul abban a pozícióba, amibe a Fidesz majd bele akarja szorítani”, vagyis hogy a múlt erői akarnak visszajönni. Karácsony szerint ez a látszat könnyen megépíthető volt, és a miniszterelnök-jelölt személyétől függetlenül is megépítették. „De én azt mérlegeltem, hogy szerintem Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltségével az ellenzék jobban tudja azt sugározni, hogy a jövő politikáját építi.

A főpolgármester nem érzékeli, hogy a fővárosi közgyűlésben ne működne a koalíció.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt