Lavrov nem gondolja úgy, hogy a NATO-val is háborúban állnak

április 29., péntek 20:43
15

Az orosz külügyminiszter arról beszélt az dubaji al-Arabíja tévének, hogy Oroszország nem tekinti magát háborúban állónak a NATO-val Ukrajna miatt, mert egy ilyen fejlemény növelné az atomháború kockázatát, ez pedig megengedhetetlen. „Nem gondoljuk, hogy háborúban állnánk a NATO-val. Ez egy másik lépés lenne, ami növelné az atomháború kockázatait. Márpedig Oroszország a nyugatiaktól eltérően nem fenyeget senkit atomháborúval” - mondta Szergej Lavrov.

Szergej Lavrov Fotó: POOL/REUTERS

Arról is beszélt, hogy minden Ukrajnába küldött külföldi fegyverszállítmány legitim célpontnak tekintenek. Lavrov Ukrajnát okolta, amiért megrekedtek az Oroszországgal folytatott béketárgyalások, szerinte az ukrán vezetés megváltoztatta a tárgyalási pozícióit. A külügyminiszter azt is tagadta, hogy közel-keleti zsoldosokat használnának Ukrajnában. Lavrov közölte, hogy Oroszország kulcsfontosságú partnereinek többsége beleegyezett a földgáz fizetésének Oroszország által javasolt módszereibe. Azt mondta, hogy a „különleges katonai művelet” addig tart, amíg el nem éri a céljait. (Reuters/Meduza/MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt