Pánik tört ki egy izraeli repülőtéren, miután egy amerikai család bombát akart hazavinni szuvenírnek

agybaj
2022 április 29., 04:39
comments 25

Elég sokat fogják még emlegetni azokat az amerikai gyerekeket, no meg a szüleiket, akik miatt ki kellett üríteni Izrael legnagyobb repülőterének egy részét. Az történt ugyanis, hogy amikor a család a Golán-fennsíkon járt, a gyerekek találtak egy fel nem robbant bombát, amit még az 1967-es hatnapos- , vagy az 1973-ak Jom kippuri háború alatt dobhattak le, és eltették, hogy majd elviszik haza emlékbe. Repülővel. Majd a Ben Gurion reptéren, a becsekkolásnál készségesen elővették, hogy megmutassák, náluk van egy bomba.

photo_camera A szuvenírként eltett bomba Fotó: Stephen Leavitt

A biztonságiak azonnal elrendelték a terület kiürítését, majd amikor elterjedt a hír, hogy erre miért is van szükség, kisebb pánik tört ki a reptéren. Egy embert kórházba is kellett szállítani, mert megsérült, amikor a bőröndöknek szánt futószalagon keresztül próbált menekülni.

A helyszínre kiérkező tűzszerészek megállapították, hogy a bomba nem jelent veszélyt, így a reptér evakuálását lefújták. Az amerikai családot kihallgatták és átvizsgálták, ezután pedig engedélyt kaptak, hogy felszállhassanak a hazafelé tartó gépükre. Arról nem tudni, hogy fölvihették-e a szuvenírbombát, vagy sem. (Guardian, Jewish Press)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt