Példátlanul kevés gyerek született az első negyedévben

társadalom
2022 április 29., 07:52

„Nagy baj van a születésszámokkal” - írja Kapitány Balázs demográfus Facebook-posztjában, miután kiderült, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) előzetes adatai szerint 19 688 gyerek született januártól márciusig.

Kapitány szerint a modernkori statisztikai nyilvántartás bevezetése óta egyszer sem született húszezernél kevesebb gyerek az első negyedévben. A mostani adat 5,5 százalékkal elmarad a 2019-es negatív rekordtól (20 854 gyerek).

„Az elmúlt évtizedek tapasztalatai szerint az éves szülések 23,3 – 26,1 százaléka történik meg az első negyedévben. Ha idénre a legoptimistább értékkel számolunk, még az is igen alacsony évi születésszámot vetít előre (85 ezer gyermek)” - írja.

link Forrás

Címlapkép: JOEL SAGET/AFP

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.