Példátlanul kevés gyerek született az első negyedévben

társadalom
2022 április 29., 07:52
comments 13

„Nagy baj van a születésszámokkal” - írja Kapitány Balázs demográfus Facebook-posztjában, miután kiderült, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) előzetes adatai szerint 19 688 gyerek született januártól márciusig.

Kapitány szerint a modernkori statisztikai nyilvántartás bevezetése óta egyszer sem született húszezernél kevesebb gyerek az első negyedévben. A mostani adat 5,5 százalékkal elmarad a 2019-es negatív rekordtól (20 854 gyerek).

„Az elmúlt évtizedek tapasztalatai szerint az éves szülések 23,3 – 26,1 százaléka történik meg az első negyedévben. Ha idénre a legoptimistább értékkel számolunk, még az is igen alacsony évi születésszámot vetít előre (85 ezer gyermek)” - írja.

Címlapkép: JOEL SAGET/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt