Schmidt Mária kétmilliárdos osztalékot kap a BIF-ből, Ungár Péter több mint 500 milliót

POLITIKA
2022 április 29., 15:30

2,1 milliárd forintot kap a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) ötmilliárd forintos osztalékából a Terror Háza igazgatója, Schmidt Mária, fia, az LMP-s Ungár Péter pedig 530 millió forinttal gazdagodik.

A BIF Nyrt. pénteki közgyűlése jóváhagyta az igazgatóság által javasolt osztalék mértékét, a vállalat a 8,17 milliárdos mérleg szerinti eredmény meghatározó részét, valamivel több, mint 5 milliárd forintot osztalékként fizet ki.

A cég főrészvényese 64,4 százalékos tulajdonrésszel a Pió-21 Kft., ami 100 százalékban Schmidt Mária és gyerekei tulajdonában van. A Pió-21-ben Schmidt Máriáé a cég kétharmada, a két gyerekének, Ungár Annának és az LMP-s Ungár Péternek pedig egyhatod-egyhatod tulajdonrésze van. (mfor.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.