Blikk: Tízmillió forint értékben loptak el BKV-bérleteket a Főpolgármesteri Hivatal széfjéből

bűnügy
2022 április 30., 6:56
comments 8

Tízmillió forintnyi BKV-bérletet loptak el a felújítás alatt álló városháza széfjéből - tudta meg a Blikk. A rendőrség nyomozást indított és a főpolgármesteri hivatal is vizsgálódik az ügyben, a kár értékét azonban egyik fél sem erősítette meg egyelőre.

photo_camera Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának épülete az V. kerületi Városház utcában. Fotó: Róka László/MTI/MTVA

Városházi forrásra hivatkozva a lap azt írja, hogy olyan éves BKV-bérleteket lopott el a tettes a Főpolgármesteri Hivatal Humán Osztályának széfjéből, amelyek havi szelvényekkel voltak ellátva. Ezt azért tudta megtenni, mert a február elején kezdődött felújítási munkák miatt többször is áramkimaradás volt az épületben, így a mágneskártyás széf ajtaja egyszerűen nyithatóvá vált. A bérletek sorszámait azóta leadták a BKK-nak, így azokat - elvileg – kiszűrhetik az ellenőrök, ha használatba kerülnének.

A városháza elismerte a Blikknek a lopás tényét. „A Főpolgármesteri Hivatal munkatársai április 27-en délelőtt észlelték egyes munkatársak bérletszelvényeinek az ezek őrzésére szolgáló helyiségből történő eltűnését, amiről a Hivatal haladéktalanul értesítette a rendőrséget” - írták. Ezzel együtt belső vizsgálatot is indítottak. A BRFK megerősítette, hogy zajlik a nyomozás, egyelőre ismeretlen tettes ellen. Mást a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közöltek, viszont annyit még elmondtak, hogy „a kár megállapítása az eljárás tárgyát képezi”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt