Blikk: Tízmillió forint értékben loptak el BKV-bérleteket a Főpolgármesteri Hivatal széfjéből

bűnügy
2022 április 30., 06:56
comments 8

Tízmillió forintnyi BKV-bérletet loptak el a felújítás alatt álló városháza széfjéből - tudta meg a Blikk. A rendőrség nyomozást indított és a főpolgármesteri hivatal is vizsgálódik az ügyben, a kár értékét azonban egyik fél sem erősítette meg egyelőre.

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának épülete az V. kerületi Városház utcában.
photo_camera Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának épülete az V. kerületi Városház utcában. Fotó: Róka László/MTI/MTVA

Városházi forrásra hivatkozva a lap azt írja, hogy olyan éves BKV-bérleteket lopott el a tettes a Főpolgármesteri Hivatal Humán Osztályának széfjéből, amelyek havi szelvényekkel voltak ellátva. Ezt azért tudta megtenni, mert a február elején kezdődött felújítási munkák miatt többször is áramkimaradás volt az épületben, így a mágneskártyás széf ajtaja egyszerűen nyithatóvá vált. A bérletek sorszámait azóta leadták a BKK-nak, így azokat - elvileg – kiszűrhetik az ellenőrök, ha használatba kerülnének.

A városháza elismerte a Blikknek a lopás tényét. „A Főpolgármesteri Hivatal munkatársai április 27-en délelőtt észlelték egyes munkatársak bérletszelvényeinek az ezek őrzésére szolgáló helyiségből történő eltűnését, amiről a Hivatal haladéktalanul értesítette a rendőrséget” - írták. Ezzel együtt belső vizsgálatot is indítottak. A BRFK megerősítette, hogy zajlik a nyomozás, egyelőre ismeretlen tettes ellen. Mást a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közöltek, viszont annyit még elmondtak, hogy „a kár megállapítása az eljárás tárgyát képezi”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.