Lemondott a brit konzervatív képviselő, mert pornót nézett az ülésteremben

április 30., szombat 17:40
11

A lebukás után Neil Parish, a brit konzervatívok parlamenti képviselője a BBC-nek azt mondta, első alkalommal csak azért téved a pornóoldalra a böngészője, mert éppen traktorokat keresett, és a két webcím túlságosan hasonló volt. De a második alkalommal már teljesen tudatosan kereste a pornót az alsóházi ülésteremben.

A Parish ellen két képviselőnő tett panaszt, miután látták, milyen tartalmakat néz a telefonján, miközben a közelükben ült. A Konzervatív Párt pénteken felfüggesztette a tagságát. De Magyarországról nézve talán mégis az a legérdekesebb, ami ezután történt: a kormánypárti képviselő bement a közszolgálati tévébe, hogy a botrányról kérdezzék. Itt elismerte, hogy hibázott.

Ezzel kell együttélnem az életem hátralévő részében. Szörnyen nagy hibát követtem el, de azért vagyok itt, hogy elmondjam a világnak.”

Az őt lebuktató képviselőnőktől is bocsánatot kért, és semmiképpen sem az volt a célja, hogy a pornó megnyitásával másokat megijeszteni. A botrány kirobbanásakor Parish még azt mondta, a vizsgálat végéig képviselő marad, de másnapra meggondolta magát, és lemondott.

A 65 éves képviselő 2010 óta tagja a brit parlamentnek, korábban az Európai Parlamentben is lehúzott már két ciklust. 2016-ban ellenezte a Brexitet, de melegházasság engedélyezését sem szavazta meg. Egyébként házas, két gyereke és két unokája van.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt