Több mint száz tüntetőt vettek őrizetbe Isztambulban, mert illegálisan vonultak az utcára

külföld
2022 május 01., 11:40

A török rohamrendőrök több tucat tüntetőt vettek őrizetbe azok a tüntetők közül, akik megpróbáltak eljutni Isztambul főterére a május elsejei tüntetésen a magas infláció ellen tiltakozva.

photo_camera Fotó: OZAN KOSE/AFP

Az isztambuli kormányzó korábban egyetlen helyen engedélyezte a május elseje ünneplését, minden más kerületben azonban minden gyülekezést jogosulatlannak és illegálisnak minősített.

A Reuters beszámolója szerint a rohamrendőrök dulakodtak a tüntetőkkel, majd többüket megbilincselve szállították el. Jelentések szerint a rendőrség 30 embert őrizetbe vett Besiktas központjában is, és további 22 embert a Sisli kerületben.

photo_camera Fotó: OZAN KOSE/AFP

Az isztambuli kormányzói hivatal vasárnapi közleménye szerint városszerte 164 tüntetőt vettek őrizetbe, mert „illegális demonstrációt kíséreltek megtartani.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.