A börtönőrrel együtt tűnt el egy gyilkossággal vádolt rab Alabamában

május 2., hétfő 14:12

Eltűnt egy rab és az őt szállító börtönőr Alabamában péntek reggel, az amerikai rendőrség keresi őket. A rabot, Casey White-ot gyilkossággal vádolják.

A börtönőr, Vicki White – aki csupán névrokona a rabnak – péntek reggel a kollégáinak azt mondta, elmeállapot-felmérésre viszi a férfit, de később kiderült, hogy nem volt egyeztetve ilyen időpontja.

Rick Singleton, Lauderdale megye rendőrfőnöke a sajtónak elmondta, a börtönőr 9.30-kor hagyta el a büntetőintézetet Casey White-tal, és kollégáinak azt mondta, utána orvoshoz megy majd, mert nem érzi jól magát. 11 óra környékén megtalálták az autóját egy bevásárlóközpont parkolójában, 15.30 körül pedig a börtönben észrevették, hogy a férfit nem hozták vissza az intézménybe, a nőt pedig nem lehet elérni.

A hatóságok vizsgálják, hogy a börtönőr segített-e a rabnak a szökésben, vagy a férfi ejtette túszul. Közölték, hogy a szökött rab rendkívül veszélyes, és valószínűleg fegyver is van nála, hiszen megszerezhette a börtönőr pisztolyát. Több mint három és félmillió forint értékű nyomravezetői díjat ajánlanak annak, akinek információja van a két eltűnt hollétéről.

Singleton rendőrfőnök szerint az eltűnt börtönőr 25 éve szolgált az intézményben. A nő szabályt sértett azzal, hogy egyedül vitte a kivizsgálásra a rabot, az ilyen súlyos bűntényekkel vádolt fogvatartottakat ugyanis legalább két őrnek kellene szállítani.

A rendőrfőnök szerint Vicki White példamutató dolgozó volt, akit többször is az év alkalmazottjának választottak. Azt mondta, erős bizonyítékokat szeretne látni, mielőtt megvádolnák a nőt valamilyen bűncselekménnyel. Szerinte akár segített a szökésben a börtönőr a rabnak, akár elrabolta őt a férfi, a nő mindenképpen veszélyben van.

A 38 éves Casey White-ot azzal vádolják, hogy 2020 szeptemberében halálra késelte az 58 éves Connie Ridgeway-t. A rab beismerte a gyilkosságot, és tárgyalásra várt. 2015-ben elkövetett bűncselekmények miatt 2020-ban is börtönben ült, meg is akart szökni, de meghiúsult a terve. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt