Depp vs. Heard, 4. hét: Személyiségzavarok, kölcsönös bántalmazás, bosszúból ágybaszarás

bulvár
2022 május 02., 17:43

Negyedik hete tart Johnny Depp és Amber Heard tárgyalása. Depp 50 millióra perli volt feleségét 2018-ban írt véleménycikke miatt, amelyben Heard az őt ért családon belüli erőszakról írt. Bár Heard nem nevezte meg Deppet a cikkben, a színész azt állítja, hogy a Washington Postban megjelent írás miatt veszített el több szerepet is.

2009-ben ismerkedtek meg, 2015 és 2016 között voltak házasok, mindketten fizikai erőszakkal vádolták a másikat, és mindketten tagadták a másik állításait. Depp egyszer már elveszített egy pert, akkor a brit Sunt perelte, amiért feleségverőnek nevezte.

A verbális és fizikai erőszaktól az arcon elnyomott csikkeken át a bosszúból ágyba szarásig elég változatos vádak hangoztak el már az elmúlt években és a mostani tárgyaláson is, amely azért indult, mert Depp becsületsértésért perelte be Heardöt. A tárgyalás április 11-én kezdődött, és várhatóan hat hétig tart.

De hogyan kezdődött ez az egész?

Depp és Heard 2009-ben, a Rumnapló forgatásán ismerkedtek meg, akkoriban még mindketten más kapcsolatban éltek, legközelebb csak a film bemutatója idején, két évvel később találkoztak. Depp nem sokkal később szakított Vanessa Paradis-val, akivel 1998 óta volt együtt, és akitől két gyereke született. Depp és Heard hivatalosan is randizni kezdtek, 2014-ben eljegyezték egymást, 2015-ben pedig összeházasodtak.

photo_camera Amber Heard és Johnny Depp 2016 januárjában. Fotó: ALISON BUCK/Getty Images via AFP

A válási papírokat Heard nyújtotta be 15 hónap házasság után, egyben távoltartási végzést is kért Depp ellen, mert azt állította, hogy a színész részegen és bedrogozva bántalmazta őt. Heard sebekkel az arcán jelent meg a bíróságon, a benyújtott papírok szerint azt állította, hogy férje hozzávágott egy mobiltelefont, illetve hogy máskor is előfordultak „túlzott érzelmi, szóbeli és fizikai bántalmazások”, illetve „dühös, ellenséges, megalázó és fenyegető támadások”.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.