Hadházy a parlament helyett Kisvaszaron tesz esküt

POLITIKA
2022 május 02., 09:43
comments 24

Bár nagy viták voltak az alakuló ülésen való részvételről, végül az ellenzéki pártok sorra jelentették be a részvételüket, miután Kocsis Máté fideszes frakcióvezető belengette: aki nem vesz részt a parlament alakuló ülésén, képviselő és tisztségviselő sem lehet. Még a Momentum frakciója is bemegy az eskütételre, pedig korábban támogatták Hadházy bojkottfelhívását. A bojkott bojkottálása miatt végül Hadházy Ákos nem lesz a Momentum frakciójának tagja.

A Momentum frakciója hétfőn tett egy alternatív esküt, mert szerintük „a regnáló hatalom igénye szerint toldozott-foltozott Alaptörvényre hivatkozó eskü rövid szövege azonban vajmi keveset mond arról, hogy mi ma egy politikus felelőssége és kötelessége”. Ennek a szövege így szól: „Esküszünk, hogy küzdeni fogunk egy igazságos, emberséges és zöld Magyarország létrejöttéért, a demokratikus Magyarország megteremtéséért! A Parlament falain belül, de leginkább azon kívül, az emberek között.

Hadházy Ákos viszont a Baranya megyei Kisvaszaron tett alternatív esküt, szerinte ugyanis a valódi ellenzéki munka nem folyhat a parlament falai között, mert azzal csak a hatalomnak tesznek jót. „Esküszöm, hogy mindent megteszek azért, hogy az országot elfoglaló, velejéig korrupt bűnszervezettől megszabaduljunk, és az általuk elkövetett bűncselekmények ne maradjanak következmények nélkül. Esküszöm, hogy harcolni fogok azért, hogy a következő választás valódi, tisztességes, demokratikus választás legyen.”

Hadházy azt mondta, azért nem mert be, mert nem akarta ünneplőben végignézni, ahogy a Választási Bizottság beszámolója után a parlament megszavazza, hogy ez egy tisztességes és demokratikus választás volt. Később külön teszi le az esküt, hogy felvehesse a mandátumát. Egyébként azért választotta épp ezt a települést, mert „néhány roma honfitársunk arcát és nevét vállalva beszélt arról, hogyan csalta el az önkormányzat a megsegítésükre, felemelésükre kapott százmilliókat”.

A Zuglóban egyéni mandátumot nyert képviselő szeretett volna egyenesen a faluból bejelentkezni, de elmondása szerint csak a helységjelző tábla környékén volt használható mobilnet:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.