Itt a magyarérettségi nem hivatalos megoldása

oktatás
2022 május 02., 14:45
comments 1

Az Eduline közölte a magyarérettségi nem hivatalos megoldásait, amelyeket egy általuk felkért szaktanár készített el.

A szövegértési feladatban egy 1999-es szótár előszavát kellett elolvasniuk az érettségizőknek, a megoldásokat itt lehet megnézni.

Az első feladatsor második felében egy érvelési feladatot lehetett választani, ami a memoriterekről szólt, vagy pedig gyakorlati szövegalkotást, amelyben diákönkormányzati tagként kellett írni az osztálykirándulásról. Az érvelési feladat javasolt megoldása itt, a gyakorlati szövegalkotásé pedig itt található.

A második feladatlapon két vers összehasonlító elemzése és egy novella elemzése közül lehetett választani. Janus Pannonius Búcsú Váradtól című költeményének és Juhász Gyula Várad című versének összehasonlítását itt lehet elolvasni, Szabó Magda Ezüstgolyó című novellájának elemzését pedig itt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.