Rakétatalálat érte Kárpátalját

háború
2022 május 03., 18:57

Rakéta talált el egy infrastrukturális létesítményt Kárpátalja egyik hegyvidéki járásában – közölte Viktor Mikita, Kárpátalja kormányzója. A hatóságok a helyszínen dolgoznak, jelenleg tisztázzák, hogy vannak-e sérültek vagy áldozatok. Ez volt az első alkalom a háború alatt, hogy ezt a régiót is célba vették. A hatóságok arra kérnek mindenkit, hogy ne osszanak meg képeket vagy videókat a helyszínről.

photo_camera Forrás: Google Maps

A Kárpatalja.ma később arról írt, hogy Volócot érte a találat. Egy elektromos alállomást és egy vasútállomást találtak el. A lap szerint a helyszínen tűz van. Egyelőre nem tisztázott, hogy vannak-e halálos áldozatok. Az ungvári tanács közleménye szerint 500 méteres körzetben minden ablak betört, a rakéta darabjai autókat rongáltak meg.

A címlapkép illusztráció.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.