Róka hatolt be a washingtoni állatkert madárházába, ahol megölt 25 amerikai flamingót meg egy nyílfarkú récét

ÁLLAT
2022 május 03., 18:40
comments 3

Vadon élő róka hatolt be a washingtoni állatkert egyik madárházába, és megölt huszonöt amerikai flamingót és egy nyílfarkú récét – közölte az állatkert, ami szerint három sérült flamingót állatkórházba vittek.

photo_camera Vörös róka (Vulpes vulpes) a Pest megyei Pomáz környékén 2021. február 15-én. Illusztráció: Kovács Attila/MTI/MTVA

Az állatok tetemeit hétfő reggel fedezték fel a dolgozók a legutóbb vasárnap délután ellenőrzött madárházban, és egy rókát is láttak a madárkifutó területén, de „a feltételezett elkövető” kereket oldott.

Egy új rést is felfedeztek a madárkifutó fémkerítésén, a dolgozók ezért csapdákat és infravörös érzékelővel ellátott kamerákat állítottak fel a területen, hogy élve foghassák el a környéken ólálkodó ragadozókat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.