Ünnepel az egész város, bajnok lett a Vasas az NB II-ben

május 3., kedd 5:18

Mindenképpen szót kell ejteni arról, hogy sok évnyi sikertelen próbálkozás után végre sikerült feljutnia az NB I-be a Vasasnak. Az angyalföldi "munkás" alakulat hétfőn este már biztos feljutóként látogatott a szombathelyi Haladáshoz, ahol 1731 néző előtt 0–0-s döntetlent értek el, ezzel pedig az is eldőlt, hogy bajnokként lépnek fel az NB I-be a másodosztályból (ahova 2018-ban pottyantak ki). Nézzük, hogyan értékelte mindezt Kuttor Attila edző a Nemzeti Sportnak:

Kemény mérkőzés volt, de látszott a csapategységünk, amikor ugyanis küzdeni kellett, küzdöttünk, amikor pedig futballozni kellett, futballoztunk. A bajnoki címet nem kell megmagyaráznunk.

A Vasas tulajdonosa persze szintén egy NER-milliárdos.

Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

A Vasas Futball Kft.-ben a Jámbor János érdekeltségébe tartozó Pannonbau Kft. 99 százalékos tulajdonrészét Nagy György, sikeres vállalkozó (79 százalék) és Nagy Miklós, a Vasas Kubala Akadémia tulajdonosa és ügyvezető igazgatója (20 százalék) vásárolták meg 2019-ben. Nagy György milliárdos, a Westbay befektető csoport vezetője. "Nagy részesült a MET cégnév alatt futtatott offshore gázbizniszből. Az üzletember érdekeltségeit azóta is folyamatosan támogatja a kormányzat, bár mostanra kiszállt a MET-ből, az ország egyik legkorszerűbb biomassza és hulladékkezelő rendszereként jegyzett Geosol pedig – melyben ugyancsak volt tulajdonrésze – Mészáros Lőrinchez került" - írta róla például a Válasz Online.

A Vasas stadionját természetesen a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Építő Zrt. építette mintegy 6 milliárd forintból.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt