Ünnepel az egész város, bajnok lett a Vasas az NB II-ben

sport
2022 május 03., 05:18

Mindenképpen szót kell ejteni arról, hogy sok évnyi sikertelen próbálkozás után végre sikerült feljutnia az NB I-be a Vasasnak. Az angyalföldi "munkás" alakulat hétfőn este már biztos feljutóként látogatott a szombathelyi Haladáshoz, ahol 1731 néző előtt 0–0-s döntetlent értek el, ezzel pedig az is eldőlt, hogy bajnokként lépnek fel az NB I-be a másodosztályból (ahova 2018-ban pottyantak ki). Nézzük, hogyan értékelte mindezt Kuttor Attila edző a Nemzeti Sportnak:

Kemény mérkőzés volt, de látszott a csapategységünk, amikor ugyanis küzdeni kellett, küzdöttünk, amikor pedig futballozni kellett, futballoztunk. A bajnoki címet nem kell megmagyaráznunk.

A Vasas tulajdonosa persze szintén egy NER-milliárdos.

photo_camera Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

A Vasas Futball Kft.-ben a Jámbor János érdekeltségébe tartozó Pannonbau Kft. 99 százalékos tulajdonrészét Nagy György, sikeres vállalkozó (79 százalék) és Nagy Miklós, a Vasas Kubala Akadémia tulajdonosa és ügyvezető igazgatója (20 százalék) vásárolták meg 2019-ben. Nagy György milliárdos, a Westbay befektető csoport vezetője. "Nagy részesült a MET cégnév alatt futtatott offshore gázbizniszből. Az üzletember érdekeltségeit azóta is folyamatosan támogatja a kormányzat, bár mostanra kiszállt a MET-ből, az ország egyik legkorszerűbb biomassza és hulladékkezelő rendszereként jegyzett Geosol pedig – melyben ugyancsak volt tulajdonrésze – Mészáros Lőrinchez került" - írta róla például a Válasz Online.

A Vasas stadionját természetesen a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Építő Zrt. építette mintegy 6 milliárd forintból.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.