ENSZ: több millió ember éhezett 2021-ben

külföld
2022 május 04., 15:41

Az elmúlt évtizedek legnagyobb mértékű éhezését hozta el a 2021-es év az ENSZ és az EU ügynökségei által szerdán közzétett jelentés szerint. Az orosz-ukrán háború az élelmiszer-termelés jelentős visszaesését okozhatja, így a kilátások 2022-re se jobbak.

A jelentés szerint a legmeghatározóbb tényezők a időjárás szélsőségessége, a koronavírus járvány gazdasági hatásai és a nemzetközi konfliktusok voltak, és ezek határozhatják meg a 2022-es évet is. Tavaly közel kétszáz millió ember került közel az akut éhínséghez, ami csaknem negyvenmillióval több, mint 2020-ban.

Az ENSZ a további pénzügyi támogatás és a politikai hajlandóság erősítésének szükségességére hívta fel a figyelmet. (DW)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.