Jól felkérdezték a Giro d'Italia szervezőjét, hogy miért hozták az oroszbarát, homofób Magyarországra a verseny nyitányát

május 4., szerda 8:55
37

„Tekintettel arra, hogy Orbán Viktor Putyin szövetségese, és hogy Magyarország az elmúlt években meleg- és transzellenes törvényeket fogadott el, mit üzenne a meleg, transz és ukrán embereknek, hogyan élvezhetnék a Giro d'Italia magyarországi szakaszát?” – tett fel egy kemény kérdést a CyclingTips a versenyt szervező RCS Sport ügyvezető igazgatójának, Paolo Bellinónak egy kerekasztal-beszélgetésen.

A második legrangosabb biciklis körverseny, a Giro d’Italia szervezője kitérő választ adott és azt mondta, nem kívánnak politikai és emberi jogi vitákba bocsátkozni a versennyel kapcsolatban. A 2022-es Italian Grand Tour első három szakaszát Magyarországon rendezik, a Budapest-Visegrád és Balatonfüred-Kaposvár közötti szakaszon tartják május 6 és 9 között.

„Úgy gondolom, a sport az egyetlen dolog az életünkben és a társadalom számára, ahol mindenki szabadon megmutathatja képességét, szenvedélyét, és ebben nincsenek akadályok. Azt szeretném, ha a budapesti Girónál is ugyanígy lenne” - fejtette ki Bellino.

Az újságíró tovább erősködött, és felhozta a labdarúgó Európa bajnokságot, ahol politikai kérdéssé vált az LMBTQ-szivárványos zászlók használata. Az újságíró megkérdezte, hogy ez ad-e aggodalomra okot, de a Bellino PR-ese lecsavarta a kérdést, mondván, hogy a szervező már válaszolt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt