Levelet kapott Orbán a nyugdíjasoktól: további emelésre van szükség

POLITIKA
2022 május 04., 12:13
comments 7

„A nyugdíjakat és nyugdíjszerű ellátásokat júliustól 5 százalékkal emeljék, a havi 160 ezer forintnál kevesebb pénzből élő időseknek pedig járjon további 3 százalék kiegészítő emelés” - kéri a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa Orbán Viktortól és Varga Mihálytól. A 260 ezer tagot tömörítő szervezet levelet írt a miniszterelnöknek és a pénzügyminiszternek, amiben kijelentik:

a május elején bejelentett 3,9 százalékos nyugdíjemelés "nem lesz elegendő ahhoz, hogy idősek tömegei ne kerüljenek súlyos megélhetési válságba."

Szerintük az infláció 8,5 százalékos mértékénél jóval nagyobb arányban nőttek például az élelmiszerárak Magyarországon. Hozzáteszik: "a jegybank és Nemzetközi Valutaalap szakértői is 10 százalék körüli inflációval számolnak az év egészében."

Ez elviselhetetlen terhet jelent a kisebb nyugdíjjal rendelkezőknek, ezért az idősszervezet elengedhetetlennek tartja a kormány döntésének felülvizsgálatát

mondta a Népszavának a szervezet elnöke, Hegyesiné Orsós Éva.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.