Levelet kapott Orbán a nyugdíjasoktól: további emelésre van szükség

POLITIKA
2022 május 04., 12:13
comments 7

„A nyugdíjakat és nyugdíjszerű ellátásokat júliustól 5 százalékkal emeljék, a havi 160 ezer forintnál kevesebb pénzből élő időseknek pedig járjon további 3 százalék kiegészítő emelés” - kéri a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa Orbán Viktortól és Varga Mihálytól. A 260 ezer tagot tömörítő szervezet levelet írt a miniszterelnöknek és a pénzügyminiszternek, amiben kijelentik:

a május elején bejelentett 3,9 százalékos nyugdíjemelés "nem lesz elegendő ahhoz, hogy idősek tömegei ne kerüljenek súlyos megélhetési válságba."

Szerintük az infláció 8,5 százalékos mértékénél jóval nagyobb arányban nőttek például az élelmiszerárak Magyarországon. Hozzáteszik: "a jegybank és Nemzetközi Valutaalap szakértői is 10 százalék körüli inflációval számolnak az év egészében."

Ez elviselhetetlen terhet jelent a kisebb nyugdíjjal rendelkezőknek, ezért az idősszervezet elengedhetetlennek tartja a kormány döntésének felülvizsgálatát

mondta a Népszavának a szervezet elnöke, Hegyesiné Orsós Éva.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt