Telefonfülkében élt egy nő Sanghajban a járvány miatti lezárások alatt

járvány
2022 május 05., 05:53

Amikor Sanghajban elrendelték, hogy a város 26 milliós lakosságának nagyrészt otthon kell maradnia a járvány miatt, egy nő és a kutyája a Vice cikke szerint egy utcai telefonfülkébe költözött be. Úgy tudni, hogy a nő egy ötvenes éveiben járó vendégmunkás, aki hónapokig élt így január óta, néha kivitte sétálni a kutyáját, a takaróját pedig a napon szellőztette.

Azután derült ki mindez, hogy egy szemben álló ház lakója fotósorozatot készített a nő életkörülményeiről és végül „kilakoltatásáról” is. A képsorozat és az, hogy a város miként bánik egy otthontalan emberrel, felháborodást váltott ki. A Vice cikkében úgy fogalmaz, a telefonfülkében élő nő helyzete rávilágított a gazdasági egyenlőtlenségekre, amiket csak súlyosbított a város kaotikus járványkezelése.

Azt írják, a nő azért költözött a fülkébe, mert nem talált munkát a járványhelyzet miatt, de hozzá hasonlóan sok vendégmunkás parkolókban, hidak alatt és utcán felállított sátrakban aludt. Miután a nőt kirakták a telefonfülkéből, a China Youth Daily szerint visszautasította a hatóságok szállásajánlatát, és inkább egyedül akart maradni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt