Több mint fél tonna kokaint találtak Svájcban egy kávészállítmányba rejtve

drog
2022 május 05., 18:41
comments 8

Több mint fél tonna kokaint találtak Svájcban egy kávészállítmányba rejtve – közölte Fribourg kanton rendőrsége.

Az 50 millió svájci frank (kb. 18 milliárd forint) értékű drogot egy konténerben találták, amit a Nestlé Nespresso vállalat egyik üzemének szántak Romont településén.

Kokainfogás Svájcban 2022. május 5-én.
photo_camera Illusztráció: fribourgi rendőrség/AFP

A rendőrséget hétfőn értesítette a cég, hogy a munkatársak a Brazíliából érkezett kávészsákok kirakodása közben ismeretlen eredetű fehér port találtak, amiről későbbi laborvizsgálatok kiderítették, hogy kokain.

„A szóban forgó anyag nem került kapcsolatba termékeinkkel vagy gyártási berendezéseinkkel” – közölte a kávékapszulákat gyártó cég, biztosítva a fogyasztókat, hogy a termékei biztonságosak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.