Felrobbant egy ötcsillagos szálloda Havanna belvárosában

május 6., péntek 17:51

Miguel Díaz-Canel kubai elnök szerint gázszivárgás okozhatta azt az erős robbanást, ami pénteken rázta meg a Saratoga hotelt Havanna belvárosában. A Granma, a Kubai Kommunista Párt hivatalos lapja által közzétett felvételeken látni lehetett, hogy a szálloda legalább két emeletének oldalfalai kirobbantak. A robbanásban négyen meghaltak tizenkilencen pedig megsérültek. Tizenhárom embert pedig még keresnek.

Díaz-Canel kubai kizárta, hogy pokolgépes merénylet történt volna, előzetes vizsgálatok alapján a hatóságok gázszivárgásra gyanakodnak. Hírügynökségi értesülések szerint a hotel felújítási munkálatai során történt a szerencsétlenség.

Szemtanúk füstről és lángokról számoltak be. A rendőrség és mentősök nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, a biztonságiak lezárták a környező épületeket, köztük a történelmi Capitolio épületét.

Fotó: ADALBERTO ROQUE/AFP

Az ötcsillagos luxusszálloda a kommunista országba látogató külföldi tisztségviselők és hírességek körében volt népszerű. A koronavírus-járvány miatt bezárt hotelt mindössze négy nap múlva nyitották volna újra. A Saratoga eredetileg a 19. században épült, raktárnak. 1933-ban alakították szállodává, felújított állapotában 2005-ben nyílt meg. (Guardian/MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt