Már a mérlegelésnél elvesztette az övét a UFC világbajnoka

sport
2022 május 06., 20:17

A UFC megfosztotta a MMA-világbajnoki címétől a brazil Charles Oliveirát, miután a pénteki mérlegelésnél második nekifutásra sem sikerült hoznia a könnyűsúlynál megkövetelt 155 fontot (70 kilót). Először ő is meglepődött, hogy 156 fontra mérlegelt be, majd adtak neki egy órát, hátha valahogy sikerül megoldani a problémát, de ez nem jött össze.

photo_camera Charles Oliveira Fotó: CARMEN MANDATO/Getty Images via AFP

Pedig ez lett volna Oliveira második címvédése, most éppen az amerikai Justin Gaethje ellen. Így a UFC üresnek tekinti a könnyűsúly bajnoki címét, és ezt a szombati meccsen sem szerezheti vissza, pedig a fogadóirodák az ő győzelmére láttak nagyobb esélyt. Így most az a fura helyzet állt elő, hogy csak Gaethje jogosult a cím megszerzésére. (Cbssports)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.