22 ember meghalt, legalább 60-an megsérültek egy robbanás miatt egy havannai hotelnél

külföld
2022 május 07., 07:17

Legalább 22 ember meghalt és hatvanan kórházba kerültek, miután hatalmas robbanás rázta meg Kuba egyik legismertebb, ötcsillagos szállodáját. A feltételezések szerint kigyulladt egy gázszállító kocsi, ami a Saratoga Hotel előtt parkolt, és ez okozta a robbanást, ami miatt az épület több emelete és a homlokzata gyakorlatilag teljesen megsemmisült.

A szálloda a járvány miatt eddig zárva volt, négy nap múlva nyitották volna meg.

photo_camera Fotó: ADALBERTO ROQUE/AFP

A hotel romjai aladt további emberek rekedhettek, emiatt a keresési és mentési munkálatok most is folynak. A kubai hatóságok szerint a halottak között van egy terhes nő és egy gyerek is. Közleményük szerint közvetlenül a hotel mögött van egy iskola is, ahonnan sikerült minden gyereket biztonságos helyre vinni.

photo_camera Fotó: ADALBERTO ROQUE/AFP

Egy közelben lakó a CBS-nek azt mondta, annyira erős volt a robbanás, hogy azt hitte, földrengés van. Szemtanúk fekete füstfelhőket és porfelhőket láttak közvetlenül a robbanás után.

photo_camera Fotó: YANDER ZAMORA/Anadolu Agency via AFP

Miguel Diaz-Canel kubai elnök a helyszínre ment, sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, „ez nem bomba vagy támadás volt, hanem egy szerencsétlen baleset”. (BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.