Az Amazon állítólag elbocsátott 6 New York-i felsővezetőt, amiért beléptek a szakszervezetbe

jog
2022 május 07., 07:38

A New York Times szerint az Amazon az elbocsátásokkal válaszolt a szakszervezet nemrég aratott győzelmére. A New York Times szerint az Amazon szakszervezete a múlt hónapban alakult meg Staten Islanden egy „történelmi győzelemmel”. Az elbocsátott vezetők többsége már több mint hat éve dolgozott a vállalatnál.

Az Amazon közleménye szerint a cég „kultúrájának része a folyamatos fejlődés”, és fontosnak tartják, hogy felülvizsgálják, „a lehető legjobbat teszik-e a csapatukért”. A Timesnak nyilatkozó alkalmazottak azt mondták, a vezetőket „szervezeti változás” miatt bocsátották el.

Az Amazon dolgozói áprilisban a Staten Island-i raktárban többségben szavazták meg a szakszervezet megalakítását. Ez volt az első ilyen sikeres kísérlet volt a vállalat történetében. Az Amazon, amely több mint egymillió embert foglalkoztat az Egyesült Államokban, mindent megtesz a szakszervezetek távol tartásáért.

A szakszervezetpárti dolgozók hosszabb szüneteket, a sérült munkavállalóknak járó fizetett szabadidőt és 30 dolláros órabért követeltek, szemben a vállalat által kínált alig több mint 18 dolláros órabérrel. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.