Az Amazon állítólag elbocsátott 6 New York-i felsővezetőt, amiért beléptek a szakszervezetbe

május 7., szombat 7:38
2

A New York Times szerint az Amazon az elbocsátásokkal válaszolt a szakszervezet nemrég aratott győzelmére. A New York Times szerint az Amazon szakszervezete a múlt hónapban alakult meg Staten Islanden egy „történelmi győzelemmel”. Az elbocsátott vezetők többsége már több mint hat éve dolgozott a vállalatnál.

Az Amazon közleménye szerint a cég „kultúrájának része a folyamatos fejlődés”, és fontosnak tartják, hogy felülvizsgálják, „a lehető legjobbat teszik-e a csapatukért”. A Timesnak nyilatkozó alkalmazottak azt mondták, a vezetőket „szervezeti változás” miatt bocsátották el.

Az Amazon dolgozói áprilisban a Staten Island-i raktárban többségben szavazták meg a szakszervezet megalakítását. Ez volt az első ilyen sikeres kísérlet volt a vállalat történetében. Az Amazon, amely több mint egymillió embert foglalkoztat az Egyesült Államokban, mindent megtesz a szakszervezetek távol tartásáért.

A szakszervezetpárti dolgozók hosszabb szüneteket, a sérült munkavállalóknak járó fizetett szabadidőt és 30 dolláros órabért követeltek, szemben a vállalat által kínált alig több mint 18 dolláros órabérrel. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt