Kiemelt fontosságú rendezvénnyé nyilvánították Novák Katalin beiktatását

ünnep
2022 május 09., 20:17
comments 11

Egy hétfői kormányrendelettel a kormány kiemelt fontosságú rendezvénnyé nyilvánította a május 14-én megrendezésre kerülő köztársasági elnöki beiktatási ünnepség részeként

  • a Kálvin téri református templomban tartandó istentiszteletet;
  • a Kossuth Lajos téren tartandó beiktatási ceremóniát;
  • valamint a Sándor-palotában tartandó nyílt napot.

Rogán Antal propagandaminiszter irányításával bevonják a szervezésbe a honvédelmi minisztert, a belügyminisztert, a külgazdasági és külügyminisztert, az emberi erőforrások miniszterét és még az agrárminisztert is.

photo_camera Novák Katalin megválasztása a parlamentben Fotó: Bankó Gábor

A nemzeti rendezvényekről szóló szabályok szerint ilyenkor a honvédelmi miniszter felel a Magyar Honvédség közreműködéséért, ami a szárazföldi, a légi és a vízi bemutatókat, illetve azok biztosítását jelenti. A belügyminiszter felel az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv rendezvénybiztosítási (közlekedési és közrendvédelmi) feladatokat ellátó és díszelgő egységeinek, a katasztrófavédelem, a Terrorelhárítási Központ, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat és az Alkotmányvédelmi Hivatal szerveinek rendezvénnyel kapcsolatos közreműködéséért, valamint a rendezvények biztosítási tervének elkészítéséért és azok végrehajtásáért. A külgazdasági és külügyminiszter felel a diplomáciai protokoll feladatok ellátásáért. Az emberi erőforrások minisztere felel az egészségügyi szervek közreműködéséért és az egészségügyi biztosításért. Az agrárminiszter pedig az Országos Meteorológiai Szolgálat közreműködéséért felel.

Ugyanakkor Novák Katalin már május 10-én elfoglalja a hivatalát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt