Kiemelt fontosságú rendezvénnyé nyilvánították Novák Katalin beiktatását

ünnep
2022 május 09., 20:17
comments 11

Egy hétfői kormányrendelettel a kormány kiemelt fontosságú rendezvénnyé nyilvánította a május 14-én megrendezésre kerülő köztársasági elnöki beiktatási ünnepség részeként

  • a Kálvin téri református templomban tartandó istentiszteletet;
  • a Kossuth Lajos téren tartandó beiktatási ceremóniát;
  • valamint a Sándor-palotában tartandó nyílt napot.

Rogán Antal propagandaminiszter irányításával bevonják a szervezésbe a honvédelmi minisztert, a belügyminisztert, a külgazdasági és külügyminisztert, az emberi erőforrások miniszterét és még az agrárminisztert is.

photo_camera Novák Katalin megválasztása a parlamentben Fotó: Bankó Gábor

A nemzeti rendezvényekről szóló szabályok szerint ilyenkor a honvédelmi miniszter felel a Magyar Honvédség közreműködéséért, ami a szárazföldi, a légi és a vízi bemutatókat, illetve azok biztosítását jelenti. A belügyminiszter felel az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv rendezvénybiztosítási (közlekedési és közrendvédelmi) feladatokat ellátó és díszelgő egységeinek, a katasztrófavédelem, a Terrorelhárítási Központ, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat és az Alkotmányvédelmi Hivatal szerveinek rendezvénnyel kapcsolatos közreműködéséért, valamint a rendezvények biztosítási tervének elkészítéséért és azok végrehajtásáért. A külgazdasági és külügyminiszter felel a diplomáciai protokoll feladatok ellátásáért. Az emberi erőforrások minisztere felel az egészségügyi szervek közreműködéséért és az egészségügyi biztosításért. Az agrárminiszter pedig az Országos Meteorológiai Szolgálat közreműködéséért felel.

Ugyanakkor Novák Katalin már május 10-én elfoglalja a hivatalát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.