A sajtótól tudta meg Szob polgármestere, hogy egy kormányrendelet miatt egy Rétvárihoz köthető alapítványhoz került a város egyik értékes épülete

május 10., kedd 8:30
3

Szob polgármestere a Magyar Narancstól tudta meg, hogy a város egy értékes ingatlanja a Dunakanyari Védegylet Alapítványhoz került egy kormányrendelet értelmében. A lap szerint mindez azért érdekes, mert az alapítvány több szállal is kötődik a térség országgyűlési képviselőjéhez, Rétvári Bencéhez.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tart a Mahart, az Aktív Dunakanyar és a Dunakanyari Védegylet Alapítvány hagyományteremtő hajós felvonulása előtt a Budapest rendezvényhajón Szobon 2021. június 12-én Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

A Dunakanyari Védegylet Alapítvány nemrég Vácon kapott meg egy épületegyüttest, most pedig az Átlátszó vette észre, hogy a közelmúltban Szobon is kaptak egy több ezer négyzetméteres ingatlant az Ipolysági utca 26.-Ady Endre utca 26. szám alatt. A narancs.hu becslése szerint az ingatlan több száz millió forint értékű lehet.

Úgy tudni egy 2016-os nyílt ülésről készült jegyzőkönyv alapján, hogy az önkormányzat szerette volna, ha a korábban a MÁV tulajdonában lévő ingatlant a város kapja meg, ugyanis lakásokat lehetett volna kialakítani az épületben. Erről határozati javaslat is készült.

„Ezt most hallom öntől” – mondta Ferencz Gyöngyi polgármester, amikor a fentiekkel felhívták. Ezt megelőzően nem tudott róla, hogy az állam a Dunakanyari Védegylet Alapítványnak adta az ingatlant. Hozzátette viszont, hogy „ha helyiek és a térségbeliek érdekeit képviseli és védi, ám legyen”, de azt nem tudta, milyen céllal kapta meg az alapítvány az államtól az ingatlant.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt