Agyonlőtte magát a rabszöktető börtönőr

külföld
2022 május 10., 05:36
comments 1

A börtönőrként dolgozó Vicky White, aki egy rabbal, Casey White-tal (a névegyezés csak véletlen) együtt menekült, lelőtte magát, miután rendőrök üldözték őket. Amikor még menekültek, a hatóságok „rendkívül veszélyesnek” nevezték Casey White-ot, aki végül megadta magát. Az 58 éves Vicky White nem sokkal később meghalt a kórházban.

A páros április 29-én tűnt el egy Lauderdale megyei börtönből, a feltételezések „romantikus viszonyban” voltak egymással. A hatóságok szerint utoljára akkor látták őket, amikor a nő egy mentálhigiénés vizsgálatra szállította a rabot. Egyébként ez volt a nő utolsó munkanapja a nyugdíjba vonulása előtt. A házát is eladta, kollégáinak pedig azt mondta, több időt akar tölteni a tengerparton.

Vicky White börtönőrként büntetlen előéletű volt, Chris Connolly, Lauderdale megye államügyész azt mondta róla, az életét is rábízta volna. „Ha szükségünk volt valamire a börtönből, ő volt a mi emberünk, megbízható alkalmazott volt. Ezért olyan megrázó ez az egész.”

Casey White-ot 2020 szeptemberében gyilkossággal vádolták meg egy 58 éves nő megkéselése miatt, a Lauderdal megyei börtönben várta a tárgyalását. Korábban elítélték már betöréses lopásért és autólopásért is.

Ha most elítélik, ki is végezhetik.

Az öngyilkosság megelőzhető. Ha bajban van, lelki gondok, sötét gondolatok nyomasztják, kérhet segítséget!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.