Bocsánatot kért a kanadai politikus, aki egy vécéfülkéből jelentkezett be a parlamenti ülésre

május 10., kedd 19:41
6

Shafqat Ali liberális párti kanadai képviselő bocsánatot kért, miután kollégái rájöttek, hogy múlt pénteken egy vécéfülkéből jelentkezett be egy zárt parlamenti ülésre. A férfi a hibrid üléshez egy, csak a többi képviselő számára látható csatornán csatlakozott, a képviselőtársainak viszont gyanús lett a környezete.

Iskola férfimosdója Észak-Amerikában. Fotó: MINT IMAGES/Mint Images via AFP

Laila Goodridge konzervatív képviselő azt mondta az alsóházban, hogy Ali „talán egy parlamenti mosdóból” csatlakozott. Hétfőn a konzervatív házelnök, John Brassard közölte a parlamenttel, hogy miután tanulmányozták a burkolatot, az ajtópántok és a kabátkampó kinézetét, arra a következtetésre jutottak, hogy Ali a kameráját „a falon lévő párkányra helyezte, közvetlenül a vécé hátsó része fölött”.

„A képviselő szó szerint a mosdót használta, miközben részt vett az alsóház, a kanadai demokrácia katedrálisának ülésén. El sem hiszem, hogy tényleg kimondtam ezeket a szavakat, elnök asszony” - mondta Brassard.

Shafqat Ali bocsánatot kért, és az épület nyugati tömbjének egyik vécéfülkéjéből történt incidenst „szerencsétlen eseménynek” nevezte, amely egy elhibázott döntésből adódott. „Rendkívül komolyan veszem ezt az ügyet, és megígérem, hogy soha többé nem ismétlem meg ezt a hibát” - ígérte.

A házelnök-helyettes, Chris D'Entremont szerint Ali bocsánatkérése elegendő volt ahhoz, hogy lezárják az ügyet - de figyelmeztette a képviselőket, hogy „mindig legyenek éberek”, amikor távolról vesznek részt az ülésen, és ha épp nincs szükségük a kamerára, kapcsolják ki.

A vécéfülkében történt incidens a második alkalom, hogy a liberálisok kínos helyzetbe kerültek a parlamenti munkában távolról részt vevő politikusuk viselkedése miatt. Tavaly Will Amost meztelenül mutatta a kamera, miközben átöltözött egy futás után. Bocsánatot kért, de később beismerte, hogy egy bizottsági ülésen való részvétel közben egy bögrébe vizelt. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt