Sámán pincéjében találták holtan a volt Lukoil-vezetőt

külföld
2022 május 10., 09:17

Különös körülmények között halt meg a Lukoil olajtársaság volt topmendzsere, Alekszandr Szubbotin. A férfi holttesttét Moszkva közelében, Mitiscsi településen egy pincében találták meg

- egy sámán házában.

A sámán elmondása szerint Szubbotin egy rituálé miatt járt hozzá. Az alanyokon ilyenkor kisebb sebet ejtenek, és varangymérget juttatnak bele. Ettől előbb hányni kezdenek, utána állítólag jól érzik magukat.

A sámán a rendőröknek azt mondta: Szubbotin eleve részegen és kábítószer hatása alatt érkezett hozzá. A rituálé után rosszul lett, a sámán mégsem hívta egyből a mentőket.

Január óta az orosz olajipar öt vezetője halt meg gyanús körülmények között.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.