589 millió forint kárt okozott csalással egy volt bíró

bűnügy
május 11., 9:22
comments 1

A Központi Nyomozó Főügyészség különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 2019 óta nyugdíjban lévő bíró ellen.

A bíró nem tudta fizetni a banki tartozásait, ezért 2008 és 2015 között további személyi kölcsönöket és hiteleket vett fel.

2014 végére kicsúszott alóla a talaj: havi 436 ezret törlesztett a bankoknak, és 5,6 millió forinttal tartozott magánszemélyeknek, míg a fizetése csak 600 ezer volt. Kilenc hónap alatt ezért további 66,3 millió forintot kért kölcsön: ingatlanos befektetési lehetőségeire és a hozzátartozói átmeneti pénzproblémáira hivatkozott, és rövid visszafizetési határidőket ígért.

A bíró ekkor már tisztában volt vele, hogy nem tudja visszafizetni a pénzeket, a vádirat szerint ez nem is állt szándékában. 28 sértettnek összesen 589 millió forint kárt okozott, ami csak részben térült meg. Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést, pénzbüntetést és 213,6 milliós vagyonelkobzást kért a volt bíróra.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt