A Chelsea kereste a legtöbbet, a Fradi a legkevesebbet tavaly a Bajnokok Ligájában

foci
2022 május 11., 14:16

A szerdán nyilvánosságra hozott lista szerint a győztes angol klub 120 millió eurót, átszámítva 44,4 milliárd forintot kapott, ezzel döntős ellenfelét, a Manchester Cityt (119), valamint a két elődöntős csapatot, a Real Madridot és a Paris Saint-Germaint (110) előzte meg a kereseti listán.

A 32 csapatból álló lista utolsó helyére a Ferencváros szorult, amely így is 18,45 millió euróval, átszámítva 6,8 milliárd forinttal gazdagodott azáltal, hogy a csoportjában sikerült egy pontot szereznie.

A klubok összesen 1,9 milliárd eurón osztoztak, de ez az összeg a jelenlegi és a következő két idényben már kétmilliárd fölé kúszik.

A kimutatásban szerepel a második számú kupasorozat, az Európa-liga is, amelynek összdíjazása mindössze 28 százalékát teszi ki a BL-ének, azaz 541 millió euróhoz jutottak a résztvevő klubok, amiből a győztes Villarreal 33,1 milliót kapott. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.