Alig vettek új autót áprilisban az oroszok

gazdaság
2022 május 11., 11:50
comments 6

Oroszországban igen jelentősen, 78,5 százalékkal, 32 706-ra zuhant az új autók és haszongépjárművek eladása áprilisban éves összevetésben - közölte az Oroszországban tevékenykedő európai vállalatokat tömörítő szervezet, az AEB autógyártó-bizottsága szerdán. Márciusban 62,9 százalékkal esett az új járművek értékesítése, miután februárban 4,8 százalékkal, januárban 3,7 százalékkal csökkent éves összevetésben.

Az idén áprilisban a legkeresettebb típus a Lada Granta volt, amelyet a Lada Vesta és a Lada Niva követetett. Az első tízbe bekerült a Hyundai Solaris, a Kia Rio, a Hyundai Creta, a Renault Logan, a Lada Largus VP, a Skoda Rapid PA II és a Renault Duster.

photo_camera Fotó: Lázár János/Facebook

Magyarországon 2020 óta nem lehet hivatalosan új Ladákat kapni. Oroszországban 862 900 rubeltől (2,9 millió forint) indul a Vesta, a Granta pedig akár már 598 900 rubel (2 millió forint) kifizetését követően hazavezethető - írta a hvg.hu.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.