Milliós nyereséggel zárt Gruevszki magyar cége

május 11., szerda 4:53
1

Az adófizetési kötelezettség elszámolása után végeredményben 3,8 millió forint tiszta nyereséget mutatott ki Nikola Gruevszki magyar cége, ami kimagasló, 76 százalékos árbevétel-arányos nyereséget jelent. Ezt azonban nem fizette ki osztalékként, bent hagyta a cégben - írta meg az mfor.hu.

A gazdasági lap szerint a hazánkba menekült volt macedón államfő I.C.I.C. Kft. nevű cégének kereken 5 millió forint folyt be a kasszájába, ám ennek tevékenység vagy forrás szerinti részletezését nem tartalmazza a kiegészítő melléklet. Ezzel szemben költségként mindössze 774 ezer forintot számolt el anyagjellegű ráfordítás címén, amiről szintén nem derül ki, hogy milyen kiadásról van szó pontosan. A cég főtevékenysége amúgy a tanácsadás, és mindössze néhány hónapos működés is elég volt a nyereséghez.

Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Szijjártó Péter külügyminiszter a saját irodájában szokta fogadni Gruevszkit, hogy kikérje a tanácsát a Nyugat-Balkánnal kapcsolatos ügyekben - ezt még 2019 nyarán ismerte el. Ennek oka a miniszter véleménye szerint az, hogy tőle tudják a leghitelesebb információkat beszerezni a térségről, hiszen 10 évig volt miniszterelnök - írta az mfor.

Amúgy sikkasztásért nem jogerősen 7 év börtönre ítélte egy észak-macedón bíróság Nikola Gruevszki bukott macedón miniszterelnököt. A vád szerint a kormányzó pártjához érkezett adományokból sikkasztott el 1,3 millió eurót, 2012-13 között egy belize-i offshore cégen keresztül építési telkeket vett a pénzből Macedóniában. Magyarországon azonban felhőtlenül szórakozhat a pesti éjszakában.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt