Volner János pártjának egyesülnie kell a létező Huxit Párttal, hogy felvehesse a nevet

POLITIKA
2022 május 11., 12:10

Orbán Viktor mostantól nyíltan teszteli, hogy a magyar közvélemény mennyire fogékony az uniós kilépésre.

Ezzel kommentáltuk hétfőn azt a hírt, hogy a fennállása alatt végig a Fidesz érdekében politizáló, lényegében egyszemélyes Volner Párt nevet változtat, hogy ezentúl Huxit Pártnak hívják.

(Az alapító Volner János jobbikos, majd rövid ideig Mi Hazánk-os politikus értékét az adta a kormány szemében, hogy az előző ciklusban parlamenti képviselő volt.)

Csakhogy úgy tűnt, támadhat egy kis probléma. 2021 szeptembere óta létezik ugyanis egy hivatalosan bejegyzett párt HUXIT Tisztességes Európáért Párt néven, egy remeteszőlősi családi házba regisztrálva. Igazi fantomról van szó, hiszen nincs semmilyen weboldala, és még nem nyilvánultak meg semmilyen témában.

Ám mint kiderült, ez talán nem is véletlen. A Volner Pártból arra a kérdésünkre, hogy miként oldják meg a névproblémát, ugyanis ezt válaszolták:

"Természetesen tudunk róla, hiszen a barátainkról van szó. A közeljövőben formálisan is egyesülni fog a két párt."


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.