A belügy közleménye szerint nem figyelték meg Hadházyt, Alekoszt viszont megfigyelték a Blikk szerint

május 12., csütörtök 6:08
8

A Belügyminisztérium szerdán közleményt adott ki Hadházy Ákos állítólagos megfigyelési ügyéről. Azt írták – a képviselő nevének említése nélkül –, hogy „országgyűlési képviselőt a rendőrség – így a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya – nem figyelhet meg, tehát nem figyel meg. A képviselők munkásságának figyelemmel kísérése a választópolgárok, és nem a rendőrség feladata”.

Hozzátették még, hogy „a leplezett és a titkos információgyűjtésre alkalmas eszközök alkalmazásának szabályai Magyarországon egyértelműek, nyilvánosak. Azokat a Belügyminisztérium irányítása alatt álló szervek maradéktalanul betartják”.

Először a Blikk írt arról, hogy „bejelentést kapott az ügyészség arról, hogy engedély nélkül figyelhettek meg embereket a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Felderítő Főosztályának nyomozói az elmúlt években”, és köztük volt „Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, a Ligetvédők csoportjának több tagja, illetve egy celeb is”.

Utóbbi a Blikk információi szerint a Való világ negyedik szériájából ismert Alekosz volt, aki a Blikk megkeresésére a következőt nyilatkozta:

„Hozzá vagyok szokva, hogy engem figyelnek. Ha akkor belemegyek a Dunába, vagy a tűzijátékot kell megállítani vagy engem. Életveszélyes a folyóba belemenni, és a hatóságoknak az a dolguk, hogy az olyan, kiszámíthatatlan és rizikós alakokat, mint én is voltam, figyeljék és megmentsék. Örülök, hogy végezték a dolgukat!”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt