Három ballisztikus rakétát lőttek ki Észak-Koreában

május 12., csütörtök 11:42
4

Újabb rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea; ezúttal három, rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki az országtól keletre, a Japán-tenger irányába - tudatta csütörtökön a japán védelmi minisztérium és a dél-koreai katonaság is.

A dél-koreai vezérkar szerint a rakétákat Phenjan Szunan nevű kerületének közeléből lőtték ki, ahol katonai repülőtér is található, és ahonnan Észak-Korea állítása szerint március 24-én interkontinentális ballisztikus rakétát is indítottak.

A helyi idő szerint csütörtök este kilőtt fegyverek a japán kormány jelentése szerint nem okoztak kárt.

Észak-Korea csak a múlt héten két rakétakísérletet hajtott végre. A csütörtöki idén már a tizenhatodik észak-koreai rakétakísérlet volt, és az első azt követően, hogy a Phenjannal szemben a korábbinál határozottabb fellépést ígérő új dél-koreai elnök, Jun Szok Jol hivatalba lépett.

A ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatai kategorikusan tiltják, hogy Észak-Korea bármilyen tevékenységet folytasson atomtöltet célba juttatására alkalmas rakétákkal. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt