Ma kell Novák Katalint ünnepelni

POLITIKA
2022 május 14., 06:06
comments 11

Hamarosan kezdődik Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása, amely reggel fél kilenckor a Kálvin téri református templomban ökumenikus istentisztelettel kezdődik, majd a Kossuth téren katonai tiszteletadással és Balázs János, valamint Kádár Viktória zongoraművészek, illetve Rúzsa Magdi énekesnő koncertjével folytatódik. A ceremóniát Orbán Viktor kormányfő kiemelt fontosságú eseménnyé nyilvánította. Novák Katalin délután megnyitja a hivatalául szolgáló Sándor-palota kapuit.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor

Az ünnepségek miatt közlekedési korlátozások lesznek szombaton a Kossuth Lajos téren és a Kálvin tér környékén. A parlament március 10-én a képviselők több mint kétharmadának támogatásával (137 igen, 51 nem, 5 tartózkodás mellett) választotta Magyarország következő köztársasági elnökévé Novák Katalint, aki korábban családokért felelős tárca nélküli miniszter és a Fidesz alelnöke volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.