Portugália megakadályozta, hogy Roman Abramovics eladja a tízmillió eurót érő birtokát

május 14., szombat 16:17

A portugál külügyminisztérium blokkolta a szankciók által sújtott orosz milliárdos, Roman Abramovics 10 millió eurót érő portugáliai birtokának eladását – írta meg a Publico nevű lap szombaton, névtelen forrásokra hivatkozva. Abramovicsot a brit kormány és az Európai Unió szankcionálta Vlagyimir Putyin orosz elnökkel való kapcsolatai miatt.

Roman Abramovics Fotó: BACKPAGE IMAGES/DPPI via AFP

Információik szerint az ország délnyugati, Algarve régiójában lévő Quinta do Lago luxusüdülőhelyen található birtok ingatlan-nyilvántartását a minisztérium kérésére március 25-én, egy hónappal azután, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, befagyasztották - vagyis a tulajdonjog nem módosítható.A Publico úgy tudja, a Chelsea futballklub egykori tulajdonosa 15 nappal azelőtt próbálta eladni az ingatlant a vagyonát kezelő, delaware-i székhelyű Millhouse Views LLC-n keresztül, hogy Oroszország háborút indított Ukrajna ellen. Portugália legnagyobb bankja, a Caixa Geral de Depositos észrevette a lépést, és riasztotta a hatóságokat.

Egyelőre sem a minisztérium, sem Abramovics szóvivője, sem a bank nem kommentálta egyelőre az értesülést.

A milliárdos 2021 áprilisában kapta meg a portugál állampolgárságot egy törvény alapján, amely honosítást kínál a középkori inkvizíció idején az Ibériai-félszigetről elüldözött szefárd zsidók leszármazottai számára. Az ügy nagy indulatokat keltett Portugáliában, az ügyészség nyomozást indított és letartóztatták azt a rabbit, aki az igazolást kiadta Abramovics számára. (Via Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt