Orosz külügy: Moszkva nem fog beletörődni abba, ha Finnország és Svédország csatlakozik a NATO-hoz

május 16., hétfő 8:34
40

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes kijelentette, Finnország és Svédország NATO-csatlakozása messzire nyúló következményekkel járna - jelentette az orosz Interfax hírügynökség. Arról is beszélt, hogy a lépés következtében a globális helyzet gyökeresen megváltozna.

Rjabkov szerint Finnországnak és Svédországnak ne legyenek olyan illúziói, hogy Oroszország egyszerűen beletörődik a döntésükbe - írja az Interfax.

Svédország és Finnország biztonsága nem fog megerősödni a NATO-csatlakozás következtében, és Moszkva nem fogadja el ezt a helyzetet - jelentette ki hétfőn Szergej Rjabkov.

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes 2022 március 15-én. Fotó: MAXIM SHEMETOV/AFP

„A helyzet természetesen gyökeresen megváltozik a történtek fényében. (...) Mindez annak a teljesen hamis és torz felfogásnak a tükörképe, amit a nyugati politikai körök, és különösen az észak-európai országok a világban történtekről alkotnak" - mondta Moszkvában újságíróknak.

„Az pedig, hogy milyen formában fogjuk biztosítani a biztonságunkat a NATO-konfiguráció megváltozása után, egy külön kérdés. Ez attól függ majd, hogy a gyakorlatban mi lesz az eredménye Finnország és Svédország várható csatlakozásának" - hangsúlyozta Rjabkov.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt