Korábban engedték ki a Wall Street-i kapzsiság jelképévé vált Martin Shkrelit

május 18., szerda 19:31
5

„Örömmel jelenthetem, hogy Martin Shkrelit kiengedték az Allenwood börtönből, és átszállították egy reintegrációs házba, miután befejezte az összes olyan programot, amely lehetővé tette, hogy börtönbüntetését lerövidítsék” - nyilatkozta Shkrelit ügyvédje. Shkrelitet, azaz „pharma bro”-t (gyógyszi tesó) 2018-ban ítélték hét év börtönre, amiért 2015-ben 13,5 dollárról 750 dollárra - közel 55-szörösére - emelte a Daraprim nevű, csecsemők és legyengült immunrendszerű - főleg AIDS-es - betegek fertőzéseinek kezelésére használt tabletta árát. Ezzel sikeresen kivívta magának az amerikai társadalom gyűlöletét, neve az elmúlt években a Wall Streetre jellemző kapzsiság és mohóság jelképévé vált.

Bár ügyvédje arra kérte, ne nyilatkozzon, amíg a reintegrációs házban tartózkodik - szeptember végéig -, Shkreli nem bírta ki, hogy ne posztolja ki autóban készült szelfijét a Facebookra:

(WashingtonPost)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt