OTP: a többség lekötetlen pénze napról napra kevesebbet ér

május 18., szerda 9:14
5

Az ügyfelek az év első hónapjaiban érkezett rendkívüli kifizetések (szja-visszatérítés, fegyverpénz, 13. havi nyugdíj) nagyobb részét, több mint 60 százalékát a hitelintézetben hagyták - közölte az OTP. A bank szerint a bizonytalan környezet miatt sokan kivárnak, sőt tartalékolnak, ami logikus reakció.

Az viszont már kevésbé logikus, hogy az összegnek a jelentős része látra szóló folyószámlákon pihen, vagyis még nem termel hasznot az ügyfeleknek. Ráadásul a magas infláció miatt folyamatosan veszít értékéből. A bank közléséből kiderült, hogy aki már csinált valamit a pénzével, az főleg valamilyen deviza-megtakarítást (dollár vagy euró) választott, de még így is jelentős összegek várják, hogy munkára fogják őket.

Fotó: MICHAL FLUDRA/NurPhoto via AFP

A Magyar Nemzeti Bank alelnöke, Virág Barnabás a Portfolio konferenciáján beszélt arról, hogy a következő hónapokban jöhet a két számjegyű infláció, ezért csak azt tudja tanácsolni, hogy:

Megtakarítani, megtakarítani, megtakarítani!

Ráadásul a lakossági megtakarítások egynegyede semmiféle inflációs védelemmel nem rendelkezik.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt