Valaki szándékosan vezette a földnek a China Eastern utasszállítóját

baleset
2022 május 18., 14:14

A Wall Street Journal azt írja, hogy a március végi kínai légi katasztrófát vizsgáló amerikai szakértők szerint nem a gép hibája okozta a China Eastern Airlines 132 halálos áldozattal járó március 21-i lezuhanását, hanem az, hogy

miközben a járat utazómagasságban, egyenletesen haladt, valaki a pilótafülkében szándékosan közel függőleges zuhanásba vitte a gépet.

A kínai belföldi utasszállító idén március 21-én a délnyugati Jünnan tartomány székhelyéről, Kunmingból a délkeleti Kuangtung tartomány székhelyére, Kantonba tartott 123 utassal és a személyzet 9 tagjával, amikor bármilyen hibajelzés vagy előzmény nélkül lezuhant.

Szinte azonnal előkerült egy videó arról, ahogy a Boeing-737-800 függőleges állásban, hatalmas sebességgel, orral előre lezuhan, majd felrobban a hegyek között. A Wall Street Journal szerint az amerikai szakértők a fekete doboz adatai alapján állapították meg, hogy a gép azt tette, amire a pilótafülkéből utasították,

vagyis a hirtelen függőleges forduló és az óriási sebességű becsapódás nem baleset vagy meghibásodás eredménye.

Egy név nélküli amerikai forrás arra hívta fel a figyelmet, hogy a vizsgálatot vezető kínaiak nem véletlenül nem emlegettek eddig semmiféle szerkezeti vagy légi irányítási okot a baleset mögött.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.