Jó embernek, de rossz vezetőnek tartja Márki-Zayt Lukácsi Katalin

POLITIKA
2022 május 19., 18:53
comments 10

Az atv.hu-nak szivárogtatta ki valaki Lukácsi Katalin levelét, amelyet belső körbe szánt, az MMM és a Kossuth Körök tagjainak, és azt írta le benne, miért nem indul a mozgalom tisztújításán, és miért nem lép be Márki-Zay Péter alakuló pártjába. Miután a lap szemlézte a levelet, a politikus úgy döntött, teljes terjedelmében nyilvánosságra hozza azt.

Azt írja benne, hogy háttérbe vonulásának egyik oka az, hogy nem szeretne aktív szerepet vállalni most egy olyan politikai közösségben, amelyet Márki-Zay vezet.

„Jó és tisztességes embernek tartom, de nem tartom jó vezetőnek. Jó vezetőnek nem születik az ember, azt ki lehet tanulni, az évek számától függetlenül meg lehet hozzá érni.”

Lukácsi szerint Márki-Zayból még bármikor lehet jó vezető, de eddig nem volt az. Azt írja, sose érezte, „hogy ujjait az általa vezetett közösség ütőerén tartotta volna”, számára az MMM „csak egy szükséges, de különösebben meg nem becsült eszköz volt” ahhoz, hogy leváltsa az Orbán-kormányt. Lukácsi úgy gondolja, a bukott miniszterelnök-jelöltnek hátrébb kellene lépnie az országos politizálástól.

„Vigyáznia kell és komoly önvizsgálatot kell tartania ahhoz, hogy nehogy ő is olyan tehertétele legyen a magyar közéletnek, mint amivé Gyurcsány Ferenc vált.”

Lukácsi döntésének további okai között szerepel, hogy szerinte április 3-a túl közel van, úgy érzi, még nem ért véget a számvetés ideje, túl közeli az a sokk, ami a választáson érte.

Azt is írja, komoly stratégiai és koncepcionális különbség volt közte és az MMM, valamint a Kossuth Körök vezetőségének tagjai között, nem érzi, hogy együtt tudna dolgozni a jelenlegi vezetéssel.

Nem értett egyet az új párt születésével sem, szerinte ez elsietett lépés, és nem látja jelét annak, hogy a a párt szervezői „érdemi tanulságokat vontak volna le az április 3-i történelmi vereségből”.

A címlapkép forrása: Lukácsi Katalin Facebook-oldala.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.