Varga Judit szerint neki a Völner-ügyben annyi felelőssége volt, hogy biztosítsa a léket kapott hajó vezetését

május 19., csütörtök 14:50
6

Tartanak a miniszterjelöltek parlamenti meghallgatásai, Varga Judit igazságügyi miniszter is elment az Országgyűlés szakbizottságába. Ő ugyan nem hozta szóba, de Szabó Szabolcs ellenzéki képviselő rákérdezett arra, hogy Völner Pál főnökeként van-e felelőssége abban, hogy az államtitkára súlyos korrupciós ügybe keveredett. A kérdés a Telex tudósítása szerint egészen pontosa így hangzott:

„Nem vádolom, hogy erről tudott, pláne, hogy benne volt. De mégis csak ön volt a miniszter abban a minisztériumban, ahol ez megtörtént. Azt gondolom, hogy bennem felmerülne a kérdés, hogy én magam alkalmas vagyok-e ennek a minisztériumnak a vezetésére. Én magamat illetően arra jutnék, hogy nem, mivel nem vettem észre, hogy ez történik, nagyon hosszú ideig. Valószínűleg ez önben is felmerült és arra jutott, hogy igen. Érdekelnének az érvei, mivel érvelt magával szemben, amikor azt a döntést meghozta, hogy ön mégis alkalmasnak tartja magát a miniszteri posztra.”

Fotó: Németh Dániel/444

Varga szerint neki az elsődleges feladata az volt, hogy biztosítsa a léket kapott hajó vezetését, lékként a Völner-ügyre gondolva. Varga azzal hárította a felelősséget felvető kérdést, hogy Magyarországon az ügyészség az illetékes, az ország jogállam, a törvények mindenkire vonatkoznak, „nekem meg az a feladatom, hogy biztosítsam a minisztérium működését, amit meg is tettem.” Azt is mondta, hogy „főleg a kampány során hihetetlen sok rágalmat kaptam. A minisztériumban tisztességes és kiváló szakemberek dolgoznak.”

Ahogy Plankó Gergő ezt összefoglalta, a Völner-ügy következményei ezek lettek:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt