15-15 milliós bírságot kapott a BKK és az A-Híd a Lánchíd felújítása miatt

belföld
2022 május 20., 9:46
comments 4

Elmarasztalta a Budapesti Közlekedési Központot (BKK) és az A-Híd Zrt.-t a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) a Lánchíd felújítása miatt. A 9 hónapig tartó vizsgálat után pedig cégenként 15-15 millió pénzbüntetést is kiszabott a KDB, írja a Telex a BKK közleménye alapján.

A bírságot azért szabták ki, mert a teljesítésbe bevont alvállalkozót az A-Híd Zrt. nem előzetesen, hanem az alvállalkozási szerződés megkötése után jelentette be a megrendelő Budapesti Közlekedési Központnak.A KDB határozata azt is megállapítja, hogy a bejelentésnek az A-Híd Zrt. minden esetben eleget tett, a jogsértés nem volt szándékos és nem befolyásolta a közbeszerzést lezáró döntést. A BKK-t azért bírságolta meg a hatóság, mert nem ellenőrizte megfelelően, hogy be vannak-e jelentve a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt. egyes alvállalkozói.

A BKK szerint viszont a döntés jogszerűtlen és életszerűtlen egy olyan kivitelezés helyszínén, ahol akár száz ember is dolgozik egyszerre. A BKK sem a döntést, sem a kiszabott bírság mértékét nem tartja megalapozottnak, ezért megvizsgálja a felülvizsgálati eljárás kezdeményezésének lehetőségét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt