Hadházy szerint az ügyészség a cáfolatával lényegében beismerte, hogy megfigyelték

május 20., péntek 11:04

„Az ügyészség úgy „cáfolta” a megfigyelési ügyet, hogy közben elég súlyos dolgokat beismert a rendőrségről. A „nyomozás” szerint semmi nem történt, csak nyilvános rendezvényen figyeltek meg – többek között – engem, mint mentelmi joggal rendelkező képviselőt” - reagált Hadházy Ákos arra, hogy az ügyészség szerint a rendőrök nem figyelték meg őt és a ligetvédőket tüntetéseken.

„A közlemény szerint a rendőrség csak „a rendezvényeket biztosította” és ott készített fényképeket, videókat. Néhány megjegyzés: Ezek szerint az ügyészség sem cáfolja, hogy a BRFK FELDERÍTŐ FŐOSZTÁLYÁNAK FEDETT NYOMOZÓI vegyültek a tömegben és figyelték meg a tüntetőket” - írja Hadházy.

Hadházy szerint az ügyészség ezzel elismerte, hogy rendszeresen voltak 2017-ben a tüntető tömegben titkosrendőrök, akiknek a feladata a képviselők megfigyelése volt. A képviselő arra is emlékezetet posztjában, hogy néhány napja a Belügyminisztérium azt nyilatkozta, hogy „országgyűlési képviselőt a rendőrség – így a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya – nem figyelhet meg, tehát nem figyel meg”.

„Az ügyészség válasza ezt cáfolja: a Felderítő Főosztály titkosrendőrei megfigyeltek képviselőt IS, de szerintük nem volt azzal baj” - írja Hadházy.

Egészen pontosan az ügyészség közleményében ez áll:

„A rendőrségnek ugyanis joga és kötelessége megfelelő intézkedéseket foganatosítani a rendezvények biztonságos lebonyolítása érdekében, és e célból akár felvételt is készíteni az ott nyilvánosan megjelenő személyekről, így akár országgyűlési képviselőről is.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt