Miért írt publicisztikát a Meteorológiai Szolgálat arról, hogy a szemét újságírók milliárdos kárt okoznak a balatoni szállodásoknak az időjárás-előrejelzéseik túlzó címeivel?

publicisztika
2022 május 20., 18:26

Nem akármilyen publicisztikával jelentkezett egy igazán meglepő szerző Facebookon: az Országos Meteorológiai Szolgálat “Felhívás a prognózis bulvár veszélyeire” címmel közölt egy írást.

A bejegyzés ezzel kezdődött:

“Pár évvel ezelőtt a magyar újságírásban addig ismeretlen műfaj jelent meg az öncélú kattintásvadászat tipikus példájaként: a meteorológiai prognózis bulvár —”

“Tényleg durva” - mondtam magamban, amikor olvasni kezdtem, de nem tudtam folytatni a gondolatmenetet, mert a szemem megakadt az Új Ember íróasztalomon fekvő friss példányának címlapján, azon belül is az “A tüdejébe folyt bele az implantátum anyaga: szilikonmelle ölte meg Mezoléptékű Konvektív Komplexumot” című anyagon.

De gyorsan megráztam a fejem és folytattam a publicisztika olvasását onnan, hogy

“--- melynek lényege, hogy a médiumok hatásvadász címekkel generálnak több elérést a meteorológiai témájú cikkeknél.”

“Ebben azért van vala–” - de be sem tudtam fejezni az agyamból épp hogy kipattant gondolatfoszlányt, mert egyszerűen nem tudtam nem észrevenni a telefonom kijelzőjén megjelenő hírt, miszerint

“Kábellel megfojtották, testét feldarabolták, húsából kutyák falatoztak: 21 évvel ezelőtt végezték ki a Közeledő Hidegfrontot - 18+ Videó”

“De csak nem én leszek az az ember, akit szabályosan felfal a meteológiaiprognózis-bulvár!?” - puffogtam némán.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.